dijous, 17 de maig del 2007

Frases per pensar

Aquí teniu tota una sèrie de frases relacionades amb l'economia:

- "Farien falta tres planetes com el nostre si tothom tingués el nivell de vida d'un europeu".

- "Els ingressos de les 50 empreses més grans del món són més elevats que la renda conjunta de 160 països".

- "La despesa militar mundial és 20 vegades superior als diners necessaris per erradicar la fam".

- "L'esperit mercantil i l'afany de lucre han fet més bé per moltíssima més gent pobra que tot l'ajut humanitari i tots els crèdits tous concedits per tots els governs i totes les ONG del món juntes".

- Cap a l'any 2025 més de 4 mil milions de persones, la meitat de la població mundial, no tindrà accés a l'aigua potable. (Si no es fa res per evitar-ho, naturalment).

- La falta d'aigua potable és l'origen de moltes malalties.

- A Espanya hi ha 8 milions de pobres, el 20 % de la població.

- Produïm entre tots, però no ens repartim el producte entre tots.

2 comentaris:

isa ha dit...

FRASES PER PENSAR

“Farien falta tres planetes com el nostre si tothom tingués el nivell de vida d'un europeu.”

- Com que només tenim un planeta on poder viure crec que deuríem rebaixar un poc el nostre nivell de vida.


"Els ingressos de les 50 empreses més grans del món són més elevats que la renda conjunta de 160 països".

- Pense que donem massa importància a coses que no la tenen. La “Coca-cola”, per exemple, no és necessària per a viure però, així i tot és l’empresa que més diners té... Gran part d’eixos diners podrien destinar-se a activitats més profitoses.


"La despesa militar mundial és 20 vegades superior als diners necessaris per erradicar la fam".
- Tampoc els costa tant destinar part d’eixos diners a acabar amb la fam.


“Cap a l'any 2025 més de 4 mil milions de persones, la meitat de la població mundial, no tindrà accés a l'aigua potable. (Si no es fa res per evitar-ho, naturalment)”.

- Aquest problema és realment delicat i ens hauria de preocupar més del que ens preocupa perquè sense aigua potable no es pot viure. També crec que les mesures que es prenen respecte aquest tema no són suficients ni prou serioses per sol•lucionar-lo.

Anònim ha dit...

Tots els europeus deuriem de baixar aquest nivell de vida que estem acostumats a portar avui en dia.
Que existeixen empresees amb una renda impresionant respescte a la d’altres països és un fet, causat per la nostra culpa, els consumistes de l’actualitat que només fem que comprar i consumir tant si fa falta com sinó. Deuriem de valorar bè les coses i deixar de comprar per comprar.
Impresiona prou que es gaste més en aspectos militars que en erradicar la fam, ja què és un acte de fet, molt molt egoísta. Perquè combatre amb la fam que hi ha avui en día està cla,r que no és fa amb facilitat però, si ens parem a pensar en els dineres que es destinen a coses absurdes, amb els quals, podríem donar de menjar a moltísima gent, ja no pareix tant difícil veritat? Només tenim que posar un poc de la nostra part cadasqú.
Al tema de l’aigua potable se li deuria de donar més importancia de la que se li dona, perqué n’és un tema que d’una manera o altra ens afecta a tots i per tant, es tindría que posar una solució inmediatament.